iş hukuku

İş Hukuku

iş hukuku

İşçi ile işveren arasında imzalanan iş sözleşmesinden doğan hak, görev ve yükümlülüklere ilişkin tüm uyuşmazlıklar iş hukukunun konusunu oluşturmaktadır. 4857 sayılı İş Kanunu işçilerin ve işverenlerin hak ve yükümlülüklerini düzenlemektedir.
Günümüzde bilhassa işverenler tarafından başta işçinin sigorta primlerinin ödenmesi hususu olmak üzere işçilerin; fazla mesai, yıllık izin, hafta tatili, bayram tatili, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı gibi hakları kanunda öngörüldüğü gibi uygulanmamakta. Bu nedenle mağdur olan işçiler kimi zaman haklarını aramak için dava yoluna gitmekte kimi zaman ise haklarından haberdar dahi olmamaktadır.
Buna ek olarak kurumsal firmalar dahi işçilerinden işçilik alacaklarını talep etmediğine dair haksız ve hukuka aykırı ikale ve ibra benzeri sözleşmeler imzalatmaktadırlar. Ancak bu sözleşmelerin geçerlilik koşulları bulunmaktadır. Bu nedenle işçilerin iş alacakları ve haksız iş akdi feshi halinde işe iade davalarında alanında uzman iş hukuku avukatıyla çalışmaları oldukça önem taşımaktadır. Selçuk & Zencir Hukuk Bürosu ailesinde alanında uzman iş hukuku avukatlarımız sizlere hukuki destek vererek tüm süreçlerinizi aktif olarak takip etmekten memnuniyet duyacaktır.

Sosyal Medya Paylaş: